top of page

Författare

Miguel de Unamuno

Miguel de Unamuno, spansk författare och filosof.

Miguel de Unamuno y Jugo, född i Bilbao år 1864, död i Salamanca år 1936, var en av den spanska modernismens främsta författare och filosofer. Speciellt kända är hans nivoller – en egen genre med fokus på dialog, varvat med inre monolog, där karaktärernas filosofiska och psykologiska lidelser gestaltas. Han räknas till den så kallade 1898-års generation, la generación del 98.

Gustavo Adolfo Bécquer

Gustavo Adolfo Bécquer, spansk författare och poet.

G. A. Bécquer (1836–1870) räknas, med sin lyrik och sina kortberättelser, till en av den spanska litteraturens mest lästa författare efter Cervantes. Hans verk tillhör senromantiken, men kom att utöva ett stort inflytande på 1900-talets spanska poeter.

George Orwell

George Orwell (1903–1950) var en brittisk författare, journalist och litteraturkritiker känd för sin skarpa prosa och sitt starka motstånd till totalitära samhällsformer. Hans dystopiska romaner och journalistiska verk om människor i fattigdom, krig och förtryck har gjort honom till en av 1900-talets mest ikoniska författare.

George Orwell, författare och journalist.

Benito Pérez Galdós

Benito Pérez Galdós (1843–1920), fem gånger nominerad till nobelpriset i litteratur, brukar räknas som 1800-talets största spanska författare, och jämförs ofta med Dickens, Balzac och Tolstoy.

Benito Pérez Galdós, spansk författare.

Emilia Pardo Bazán

Emilia Pardo Bazán (1851-1921) var en av 1800-talets viktigaste spanska författare, en pionjär inom den litterära naturalismen, en tidig kvinnorättskämpe, resenär och intellektuell. 

Emilia Pardo Bazán, spansk författare.

Kommande...

Information om nästa författare kommer läggas till inom kort. 

Marisma förlag stor.png
bottom of page